Binnen & Buiten

Caviapension Dwingeloo beschikt over een aantal binnenverblijven variërend van 1 tot 1,4 meter lang waar per verblijf 1 tot 4 cavia’s in kunnen logeren. Uw cavia’s komen niet bij vreemde cavia’s in het verblijf. Het is ook mogelijk om voor binnen uw eigen kooi mee te nemen.

Buiten kunnen de cavia’s logeren in een caviaflat van 1,6 meter lang met schuilhuisjes. 

De verblijven

Alle verblijven zijn voorzien van een voerbakje, waterbakje en flesje. Verder zijn er diverse schuilmogelijkheden zoals een huisje. Als u zelf voer- of drinkbakjes, speelgoed of huisjes mee wilt nemen dan is dat geen probleem.

De verblijven buiten staan zo veel mogelijk in de schaduw of er wordt gebruik gemaakt van schaduwdoeken, witte lakens en parasols. Binnenshuis beschikt de caviakamer over een airco. Buiten krijgen de cavia’s bij koud en nat weer een extra dik pak stro en worden de verblijven zoveel mogelijk beschermd tegen regen en tocht.

Schoonmaak

Elk verblijf wordt in ieder geval twee keer per week schoongemaakt. Dagelijks wordt er vers hooi en water verstrekt en krijgen ze brokjes en groente (dit in overleg met u).

Stress & medicatie

Door de stress van een verhuizing kan het wel eens voorkomen dat een cavia niet of nauwelijks wil eten. In dat geval zal ik uw cavia eventueel gaan dwangvoeren zodat uw cavia wel alle vitaminen en mineralen binnen krijgt. Er kan ook een andere oorzaak voor zijn als een cavia opeens niet wil eten, door de stress kan dit naar boven komen.